Atėjo ruduo ir jūs nebežinote, ką daryti su gausybe obuolių, kuriuos surinkote nuo savo sode augančių obelų? Suprantama, kad nenorite jais tiesiog atsikratyti, todėl jei jūs svarstote, koks galėtų būti efektyviausias sprendimas, nepamirškite, kad yra daugybė įvairių receptų, kuriuos galėtumėte išbandyti pasitelkiant obuolius. Ir vienas iš jų neabejotinai yra obuolių pyrago receptas. Kaip bebūtų, receptai iš obuolių pasižymi labai dideliu asortimentu, o tai reiškia, kad net jei jūsų skonis yra labai išskirtinis, jums neturėtų būti sudėtinga atrasti receptą norimam patiekalui iš obuolių. Tačiau jei jūs neturite nei vieno recepto, kurį galėtumėte išbandyti savo virtuvėje, tuomet jums vertėtų pasinaudoti internetu. Šiandien internete yra daugybė receptų tinklalapių, kuriuose yra pateikiama begalė receptų iš obuolių. Todėl jums tereikia pasitelkti internetinę paieškos sistemą ir suformavus atitinkamą užklausą, atsirinkti internetinį receptų tinklalapį, kuris atitiktų visus jūsų lūkesčius.

Taip pat svarbu atminti, kad jums reikia turėti bent šiokios tokios praktinės desertų ir kitų patiekalų gamybos patirties. Be abejo, tai nėra privaloma ir būtina, tačiau visuomet pageidautina. Tokiu atveju tampa kur kas lengviau pagaminti gardžius patiekalus. Kita vertus, vėlgi, labai didžiulis dėmesys turėtų būti skiriamas receptų paieškai. Juk natūralu, kad receptai yra bene svarbiausias elementas, kai yra gaminami specifiniai patiekalai. Tačiau jei jūs ne kartą buvote susidūrę su pakankamai prastai sudarytais receptais, kurie jus nuvylė, turbūt ir šią akimirką manote, kad jums gali nepasisekti su recepto pasirinkimu. Tačiau neturėtumėte pernelyg baimintis – jei jūs atsižvelgsite į recepto sudėtį ir nesirinksite pirmo jums po ranka pasitaikiusio recepto, viskas turėtų eitis kur kas sklandžiau ir sėkmingiau.

Recepte, kurį jūs pasirinksite, turėtų būti pateikta visa svarbiausia informacija – ingredientai, proporcijos, gamybos procesas, kepimo temperatūra ir laikas. Be to, labai naudinga, kad recepte būtų pateiktos ir konkretaus jau pagaminto patiekalo nuotraukos. Visa tai padeda kur kas lengviau pagaminti nepakartojamo gardumo patiekalą, nesusiduriant su jokiais papildomais sunkumais.

sriuba

Drąsiai galima sakyti, kad lietuviai valgo labai riebiai ir sočiai. Atrodo, kad ir visas pasaulis turėtų taip maitintis, kadangi tai kas įprasta mums taip pat turėtų būti įprasta ir kitiems. Visgi, pasaulis yra labai įvairus ir toks paprastas patiekalas kaip sriubos gali būti gaminamos iš labai skirtingų patiekalų. Ir tokių patiekalų, kurie mums atrodo labai neįprasti ir gal net kiek keisti.

Sriubų margumynas iš viso pasaulio

Sriubos gaminamos iš labai skirtingų produktų. Pateikiame kelis paprastus pavyzdžius, kurie galbūt jus kiek nustebins.

  • Meksikoje yra itin populiari sriuba, kuri gaminama iš jaučio skrandžio. Žinoma, joje taip pat dedami ir kiti produktai, pavyzdžiui, daržovės, tačiau skrandis yra pagrindas. Vietiniais tikina, kad ši sriuba yra labai puikus vaistas nuo pagirių, tad jeigu iš vakaro gėrėte labai daug tekilos – tai Jūsų vaistas.

  • Kita sriuba gaminama Tanzanijoje. Kuo ji išskirtinė? Ji gaminama iš pačio tikriausio purvo. Skamba baugiai? Vietiniams tikrai ne, kadangi jie purvą sumaišo su pupelėmis bei bananais. Derinys kažkiek keistas, tačiau sakoma, kad jis yra itin žemiško skonio, leidžia pajusti neįprastus skonius.

  • Tanzanijoje yra dar viena mums kiek neįprasta sriuba. Ji yra gaminama iš pačių neįprasčiausių gyvūnų dalių. Kepenys, galvos, skrandžiai ir panašiai, kurie mums skamba kiek neįprastai. Taigi, kol mes valgoma tik raumeninis ir šlauneles – yra kas mėgaujasi karvės galva.

  • Sriuba iš gaidžių sėklidžių populiari pietų Amerikoje. Ten ja pasmaguriauti gali ir turistai, kadangi pastaroji parduodama ir garsiausiuose restoranuose. Sakoma, kad jos skonis kaip vištienos sriubos, tad nežinant net nepagalvosite, kad valgote gaidžio lytinius organus.

  • Galiausiai Kinijoje labai mėgstama sriuba, kuri gaminama iš paukščių lizdų. Tai vietinis gardėsis, kuris kainuoja tikrai gana daug.

Labai įvairios sriubos tinka ne kiekvieno skrandžiui, tačiau jeigu norite išbandyti ką nors neįprasto, kadangi paprastos sriubos Jums jau kiek pabodo – tokiu atveju rekomenduojame pasižvalgyti po receptus ir nustebinti savo skonio pojūčius.

Lietuviškų sriubų magija

Ka ir kokios įvairios sriubos džiugina skirtingų pasaulio gyventojų skrandžius, tačiau lietuviai verda gana paprastus patiekalus. Na, bent jau mums taip atrodo.

Dažniausiai pasirenkamos standartinės sriubos, kurios gaminamos iš daržovių. Jose dominuoja bulvės, morkos bei svogūnai, kurie padeda išvengti labai nemalonių peršalimo ligų. Reguliariai valgant tokias sriubas galite būti tikras, kad rudens lietūs neatneš Jums peršalimo ligų.

Taip pat siūlome nepamišti, kad sriubos nebūtinai turi būti riebios, kaip daugelis galvoja, įdėti šiek tiek svieto visada naudinga, tačiau rekomenduojama vengti gyvūninių riebalų. Tokiu atveju sriuba nebus tokia nekalta, kaip kartais tikimasi. Juolab, dažnas jos valgymas visgi bus žalingas Jūsų organizmui, kadangi labai riebi sriuba gali kimšti venas.

Sriubų yra labai daug ir jas galima pagaminti iš labai skirtingų patiekalų. Visgi, kad ir koks platus pasaulis – lietuviai renkasi kur kas tradiciškesnius patiekalus, kurie gaminami iš įprastų daržovių. Visgi, kartais reikia nebijoti išbandyti ką nors naują. Galbūt tai bus kur kas dažnesnis pasirinkimas.

Ko griebiatės, kai norite greitai ir skaniai pavalgyti? Kiekvienas turi tam savo receptą. Vienam tai gali būti kebabas, kitam – tiesiog šokolado plytelė, o trečiam – koks kitas greitas užkandis. Tačiau būna taip, kad žmonės tiesiog pamiršta paprasčiausią picą. Ir visai be reikalo! Juk sunku yra rasti žmogų, kuris nemėgtų picos. Tik pagalvokite, koks jausmas užklumpa kai po pusdienio badavimo jums atneštą ką tik iškeptą ir iš krosnies ištrauktą karštą picą, kurios kvapai maloniai kutena nosį. Ne vienam dabar turėjo susikaupti seilės, o kiti dar ir picos užsinorėjo.

Tai štai, užsimanėte picos? Ne bėda! Jums nebūtina eiti į prekybos centrą. Užtenka tiesiog nueiti į piceriją, kur jums iškeps picą. O dar paprastesnis būdas yra tiesiog paskambinti telefono numeriu ir užsisakyti picą į namus. Pavyzdžiui, Panevėžyje yra pagarsėjusi Gusto pica, kurią galima gauti nurodytais kontaktais: Address: Respublikos g. 44, Panevėžys 35173 tel. (8-660) 66888. Picerijos gaminiai yra išties labai vertinami ir Gusto pica turi ne vieną puikų atsiliepimą iš savo klientų. Juolab, kai Panevėžyje esančioje picerijoje galima įsigyti ir keksiukų bei kitų konditerijos kepinių.

PicaIš tiesų, jei kalbame apie konkretų miestą, kaip pavyzdį galime paimti Panevėžį, tuomet picą rasti yra tikrai paprasta. Vienintelis dalykas, ką reikia padaryti, tai surinkti internetinės paieškos langelyje tekstą pica Panevėžyje ir labai greitai rasite vietą, kur mieste galite pavalgyti. Tiesiog paskambinkite rastu numeriu arba patys nuvykite į piceriją. Jei toks būdas jums yra artimesnis.

Ar tikrai rinktis picą? Žinoma! Juk picoje galite rasti tiek baltymų, tiek ir angliavandenių. Juk niekas nepaneigs, kad pica yra sotus maistas. Pica turi ne tik mėsos (dažniausiai), bet ir daržovių ar žolelių, kas taip pat labai naudinga jūsų organizmui.

Nesvarbu, ar valgysite picą Panevėžyje, naudodami paiešką pica Panevėžyje, ar ją užsisakysite bet kuriame kitame mieste. Visos picos yra labai panašios ir jei turite savo mėgstamą picos rūšį, greičiausiai ją rasite bet kuriame mieste. Juk dažniausiai visos populiariausios picos yra kepamos visur. Žmonės tiesiog prie jų pripratę ir džiaugiasi, kad galite rasti mėgstamą picą, kad ir kur nuvažiuotų – ar ieškodami picos Panevėžyje, ar kitame Lietuvos kampelyje.

Ekologiškas maistas ir jo banga jau seniai nuvilnijo per visą pasaulį: žmonės vis labiau vertina restoranus, siūlančius patiekalus iš organiškai pagamintų produktų, smulkūs ūkininkai džiaugiasi didėjančia paklausa, o kai kurie prekybos centrai pastatė didžiulius skyrius, kuriuose rasite tik ekologiškas ir natūraliai pagamintas prekes. Šis vajus neaplenkė ir Lietuvos. Tačiau ar tikrai mūsų tautiečiai yra pasiryžę atsisakyti įprastos mitybos?

ekologiškas maistas

Svarbiausia – kaina

Atliktos apklausos ir jų skaičiai rodo, kad maisto produktus lietuviai renkasi pagal kainą: jie aktyviai reaguoja į siūlomas akcijas, domisi, kokiose parduotuvėse tam tikrų prekių gali įsigyti pigiau ir retai kada atkreipia dėmesį į jų sudėtį. Tokiai situacijai įtakos turi minimalus ir vidutinis atlyginimas, vyraujantis mūsų šalyje. Daugelis žmonių teigia tiesiog neturį kito pasirinkimo, todėl privalo taupyti ir maisto produktų sąskaita. Tačiau situacija nėra tokia bloga: nors ekologiškas maistas, siūlomas parduotuvėse, kol kas turi mažesnę paklausą, lietuviai yra linkę išlaikyti ūkius bei mėsą, daržoves, vaisius ir pieną pirkti iš vietinių ūkininkų. Pasak jų, šie produktai sveikesni, skanesni, tokiu būdu remiami smulkūs verslininkai. Tai reiškia, kad ekologiškas maistas ir jo tendencija yra gerai žinoma bei paplitusi, tačiau pilnai išsivystyti jai trukdo palyginti nemažas kainos santykis su įprastai siūlomais maisto produktais.

Nežino, kur įsigyti

Nemaža dalis žmonių mano, kad ekologiškas maistas turi itin siaurą asortimentą, todėl neįmanoma apsieiti be įprastai užaugintų produktų. Kadangi lietuviai apsiperka didžiuosiuose prekybos centruose, o ne specializuotuose parduotuvėse, sveikai maitintis jiems dažnai trukdo paprasčiausias nežinojimas, informacijos trūkumas. Lietuvoje galima rasti nemažą pasirinkimą internetinių bei fizinių parduotuvių, kurios siūlo natūralius, organiškus gaminius. Tačiau jas paprastai renkasi vegetarai, veganai arba žmonės, kurie aktyviai domisi sveiku gyvenimo būdu ir apsiperka tik tokiose vietose. Įprastas lietuvis, pernelyg nesidomintis sveika mityba, paprasčiausiai nesivargina ilgomis produktų paieškomis ir viską nori rasti gerai žinomuose prekybos centruose, kuriuose ekologiškų prekių pasiūla ne visada tokia didelė. Tačiau būtina pažymėti, kad daugelis žmonių teigia, jog renkasi prekes, ant kurių etikečių randa ženklus, žyminčius, kad produkte nėra dažiklių ar kitų maisto priedų. Tai reiškia, kad lietuviai po truputį keliauja sveikesnio gyvenimo link ir nori, kad jų produktai būtų kuo sveikesni, todėl galima manyti, kad sparčiai didėjanti informacijos sklaida ir įvairūs judėjimai privers mūsų tautą dar atidžiau pažvelgti į jų vartojamą maistą.